6C8597484-tdy-130812-miss-teen-01.blocks_desktop_largeНаскоро с приятелка се заговорихме за популярен конкурс за красота, който гледахме наскоро, като и двете бяхме меко казано разочаровани от организацията, момичетата и като цяло качеството на събитието. Все едно беше повече някакъв „парад на суетата“, отколкото конкурс, на който очакваш да има оспорване, да има наистина хубави момичета, но все пак с някаква душевност и/или интелигентност…

И това не го казвам, защото ей така ми е щукнало да хейтвам този или онзи конкурс. Просто дори в най-трудните години за страната ни, конкурсите за красота, които се провеждаха, бяха с доста по-високо качество – а именно – красиви и атрактивни момичета, все пак с някакъв минимален праг на интелектуален капацитет и развитие, приветливи водещи, интересни награди и жури… Такива бяха например конкурсите на преустановилата дейноста си преди около 10 години модна агенция „Джей Моделс“.  Тогава те държаха правата за повечето международни конкурси за красота и бяха привнесли този стандарт и у нас. За съжаление приключиха и този вид конкурси, и дори станаха нещо като нарицателно у нас за пародия на събитие.

Не са без основание съмненията на голяма част от хората, включително и мои, че повечето конкурси за красота у нас са с нагласен и предварително известен победител. Ще се съгласите, че не рядко се случва всички да са категорични кое е най-хубавото момиче измежду финалистките, а да бъде избрана девойка, която е далеч по каквито и да е качества, пък били те и субективни.

Google+ Comments